Rakennusyrityksen asiakashankinta – mitä, miksi, miten?

Jatkuva asiakashankinta on rakennusyrityksen elinehto. Vaikka osaaminen olisi Suomen parasta, ei se tuota mitään, jos kukaan ei tiedä siitä. Tässä artikkelissa käsitellään joitakin tehokkaita tapoja houkutella asiakkaita rakennusyrityksellesi.

Rakennusyrityksen asiakashankinta

Rakennusyrityksen asiakashankinta muistilistassa

 • Rakenna vahva brändi ja maine: Hyvä maine ja vahva brändi ovat tärkeitä tekijöitä asiakkaiden houkuttelemisessa. Panosta yrityksen visuaaliseen ilmeeseen, logoon ja verkkosivustoon, jotka välittävät ammattitaitoa ja luotettavuutta. Tyytyväiset asiakkaat ovat parhaita mainostajia, joten pyri tarjoamaan erinomaista palvelua ja laadukasta työtä jokaiselle asiakkaalle.

 • Käytä digitaalista markkinointia: Hyödynnä digitaalisia markkinointikanavia, kuten sosiaalista mediaa, hakukonemarkkinointia ja sähköpostimarkkinointia. Luo kohdennettuja kampanjoita ja julkaise säännöllisesti sisältöä, joka kiinnostaa potentiaalisia asiakkaita. Näytä referenssejä aiemmista projekteista ja kerro tarinoita onnistuneista asiakaskokemuksista.

 • Satsaa verkkosivustoon: Rakennusyrityksen asiakashankinta lähtee usein verkosta. Hyvin suunniteltu ja informatiivinen verkkosivusto on välttämätön nykyaikaiselle yritykselle. Varmista, että verkkosivustosi sisältää selkeät yhteystiedot, referenssit, palvelukuvaus ja mahdollisesti blogi, jossa jaat hyödyllistä tietoa rakentamiseen liittyvistä aiheista. Huolehdi myös, että verkkosivustosi on responsiivinen ja toimii hyvin eri laitteilla.

 • Asiakasreferenssit ja suositukset: Tyytyväiset asiakkaat voivat olla arvokkain markkinointityökalusi. Pyydä asiakkaitasi antamaan suosituksia ja kirjoittamaan arvosteluja yrityksestäsi eri alustoille, kuten Google My Business, sosiaalisen median sivut ja alan arvostelusivustot. Positiiviset arvostelut houkuttelevat uusia asiakkaita ja luovat luottamusta.
Rakennusyrityksen asiakashankinta
 • Osallistu alan tapahtumiin: Rakennusalan tapahtumat, messut ja konferenssit tarjoavat loistavan tilaisuuden verkostoitumiseen ja uusien asiakkaiden tapaamiseen. Osallistu aktiivisesti tapahtumiin ja tarjoa asiantuntijapuheenvuoroja tai työnäytöksiä, jotta voit esitellä yritystäsi ja sen osaamista.

 • Kumppanuudet ja suhdetoiminta: Luota suhteita muihin alan toimijoihin, kuten arkkitehteihin, suunnittelijoihin ja kiinteistökehittäjiin. Hyvät suhteet voivat johtaa suosituksiin ja yhteistyömahdollisuuksiin, jotka voivat laajentaa asiakaskuntaasi.

 • Tarjoa erikoistuneita palveluita: Erikoistuminen tietyille rakennusalan osa-alueille tai palveluihin voi auttaa erottumaan kilpailijoista. Tarjoa esimerkiksi kestävän rakentamisen ratkaisuja, korjausrakentamista tai erikoismateriaaleihin pohjautuvia projekteja.

 • Puskaradio: Pyri luomaan positiivisia kokemuksia asiakkaillesi ja anna heille syitä suositella yritystäsi muille. Voit myös harkita suosittelijapalkkiojärjestelmän käyttöönottoa, joka kannustaa nykyisiä asiakkaitasi suosittelemaan yritystäsi tuttavilleen.

 • Hyödynnä paikallista markkinointia: Rakennusyrityksen asiakashankinta voi toisinaan onnistua erinomaisesti paikallisella markkinoinnilla. Käytä hyväksesi paikallisia sanomalehtiä, radioasemia ja mainostauluja tavoittaaksesi potentiaaliset asiakkaat omalta alueeltasi. Osallistu paikallisiin tapahtumiin, kuten messuille tai hyväntekeväisyystapahtumiin, ja tarjoa palveluitasi siellä. Näin pääset suoraan yhteisöön ja rakennat tunnettuutta omalla alueellasi.
Rakennusyrityksen asiakashankinta
 • Tarjoa ilmaisia konsultaatioita tai arviokäyntejä: Monet asiakkaat arvostavat ilmaisia konsultaatioita tai arviokäyntejä, joiden avulla he voivat saada tarkempaa tietoa projektiensa toteuttamisesta ja kustannuksista. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden esitellä ammattitaitoasi ja antaa suosituksia asiakkaan tarpeisiin sopivista ratkaisuista. Positiivinen ensivaikutelma voi johtaa pidempään yhteistyöhön.

 • Hyödynnä suoramarkkinointia: Suoramarkkinointi voi olla tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. Lähetä kohdennettuja markkinointimateriaaleja, kuten esitteitä tai postikortteja, alueesi potentiaalisille asiakkaille. Varmista, että viestissäsi korostuvat yrityksesi vahvuudet, ainutlaatuisuus ja tarjoamasi palvelut.

 • Ylläpidä hyviä asiakassuhteita: On tärkeää muistaa, että asiakkaan säilyttäminen on yhtä tärkeää kuin uusien asiakkaiden hankkiminen. Tarjoa laadukasta jälkihoitoa ja huolehdi siitä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä valmiiseen työhön. Ota säännöllisesti yhteyttä asiakkaisiin ja pyydä palautetta. Tyytyväiset asiakkaat tulevat todennäköisemmin palaamaan ja suosittelemaan yritystäsi muille.

 • Hyödynnä suhdetoimintaa ja PR-toimia: Rakennusalan yrityksenä voit hyödyntää suhdetoimintaa ja julkisuutta houkutellaksesi asiakkaita. Lähetä tiedotteita paikallisille tiedotusvälineille uusista projekteista, yrityksen saavutuksista tai alan trendeistä. Ole myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja jaa tarinoita ja kuvia toteuttamistasi projekteista. Näin saat näkyvyyttä ja lisäät yrityksesi tunnettuutta.

 • Tarjoa lisäarvoa: Erota itsesi kilpailijoista tarjoamalla lisäarvoa asiakkaillesi. Voit esimerkiksi tarjota ilmaisia oppaita tai vinkkejä rakennusprojektien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tällainen hyödyllinen tieto auttaa luomaan luottamusta asiakkaiden keskuudessa ja voi johtaa pidempään yhteistyöhön.
Rakennusyrityksen asiakashankinta

Rakennusyrityksen asiakashankinta vaatii jatkuvaa panostusta markkinointiin ja asiakassuhteiden ylläpitoon. Hyödynnä monipuolisia markkinointikeinoja, luota vahvaan brändiin ja keskity tarjoamaan laadukasta palvelua. Muista myös rakentaa pitkäaikaisia asiakassuhteita ja kuunnella asiakkaiden tarpeita. Näillä toimenpiteillä voit kasvattaa asiakaskuntaasi ja menestyä rakennusalalla.

Muista, että asiakkaiden houkutteleminen on jatkuva prosessi. Seuraa markkinatrendejä ja muutu tarvittaessa vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja odotuksiin. Rakenna pitkäaikaisia asiakassuhteita ja tarjoa ylivertaista palvelua, jotta voit luoda vankan asiakaskunnan, joka tukee yrityksesi kasvua.

Lisää artikkeleita

konkurssi

Tarvitaanko yrittäjiä rakennusalalla?

Rakennuslehdessä julkaistua artikkelia “Kuinka tunnistaa vastuullinen yritys” (25.11.23) sivuava mielipidekirjoitus. Rakennusalalla tällä vuosituhannella tapahtunut yrittäjyyden suosion kasvu on merkittävä indikaattori yksilöiden pyrkimyksestä itsenäiseen toimeentuloon. Tämä

Mies ja paku, kevytyrittäjyys, osuuskuntayrittäjyys

Kevytyrittäjyyden huonot puolet: 10 haastetta ja riskiä

Kevytyrittäjyyden huonot puolet jäävät usein keskustelun ulkopuolelle sen kasvettua viime vuosina suosituksi työskentelymalliksi monien työnhakijoiden ja ammattilaisten keskuudessa. Kevytyrittäjyys tarjoaa houkuttelevia etuja, kuten joustavuutta, vapautta

Eurowork vieraana Neuvottelija-podcastissa 10.8.23

Neuvottelija-podcast on Sami Miettisen juontama yhteiskunnallisiin aiheisiin, talouteen ja yrittäjyyteen keskittyvä podcast, jota seuraa kymmeniätuhansia johtohenkilöitä ympäri Suomen. Euroworkin liiketoimintajohtaja Katariina Komulainen oli podcastissa vierailemassa