TOP-3 tehtävää huhtikuulle

Rakennusalan ahdinko on pahimmillaan juuri nyt. Se näkyy ja kuuluu. On optimistista nähdä, että vanhat tukijoukot vuosien takaa palaavat osuuskuntaamme. Erityisesti kasvaa jälleen sama vanha trendi: laman aikainen yhteisyrittäjyys ja osuuskuntien suosio, jota viimeksi nähtiin vuosina 2008-2010.

Nyt on aika katsastaa ja kurkistaa konepellin alle. Nämä kolme asiaa tekevät ihmeitä ja tuottavat onnistumisia asiakashankinnassa vielä huhtikuussa.

1. Hinnoittelu

Se ei ole urbaanilegenda, että hinnat ovat romahtaneet. Emme puhu prosenttiyksiköiden laskusta, vaan kymmenien prosenttien laskusta. Aiemmin ammattikirvesmies laskutti 45 euroa tunnilta, mutta nyt kilpailu asettaa hinnat 33-35 euroon tunnilta. Puhumme siis yli 30 prosentin laskusta, mikä on naurettavan alhainen hinta osaavalle tekijälle, erityisesti kuluttajapuolella. Jos ei ole varaa maksaa, ei ole varaa maksaa, ja jos saa halvemmalla muualta, se on tiukka tilanne siinä kohdassa.

Hinnoitteluun ei ole selkeitä nyrkkisääntöjä, muuta kuin että hinnat ovat alhaalla, ja on vaikeampi myydä omaa työtä samalla hinnalla kuin vuosi tai kolme vuotta sitten.

2. Käytä osuuskunnan palveluita hyväksi

Nyt on oiva aika maalarin käynnistää maalauskampanja tai kirvesmiehen tarjota kasvojenkohotusta kotiin. Ota yhteyttä, niin teemme sinulle sivun, jota voit jakaa eri kanavissa. Sivulla voimme luoda juuri sinun kesäkampanjasi, esimerkiksi naapurialennukset. Työmme tähän vie kaksi arkipäivää. Jos asiakkaista on puutetta, nyt on aika vetää myyntihousut jalkaan ja ottaa täysi hyöty irti palveluistamme, jotka ovat tietysti osuuskuntayrittäjille maksuttomia.

3. Tarmo, sisu ja toivo

Tarmo, sisu ja toivo ovat muutakin kuin suomalaisten miesten nimiä – ne kuvaavat asennettasi koko vuodelle. Nyt ei ole aika istua ja miettiä, mitä isona tehdään, vaan on aika toimia. Tämä erottaa jyvät akanoista ja menestyjät luovuttajista.

Ei saa lannistua. Olemme eläneet melkein 10 vuotta huumassa, jossa asiakkaiden hankintaan ei tarvinnut nähdä vaivaa. Se on täysin epänormaalia. Nyt on yritettävä ja kasvatettava kontaktien määrää. On yleinen nyrkkisääntö, että noin 3-5 % kontaktoiduista asiakkaista ostaa sinulta. Se tarkoittaa, että olet kontaktoinut noin 50 asiakasta ennen tätä. Se ei ole mahdotonta, mutta vaatii työtä.

Eurowork on rakennusalan osaajien keskittymä, jolla on yli 15 vuoden kokemus. Se edistää osaajien osaamista, parantaa kilpailukykyä ja auttaa löytämään oikeat asiakkaat oikeaan aikaan. Läpinäkyvyys, vastuullisuus ja yhteisöllisyys ovat arvoja, joiden mukaan osuuskunta toimii.

Lisää artikkeleita

Miksi rakennusalan yrittäjän on otettava YEL-vakuutus?

Kun työskentelet rakennusalalla yrittäjänä, YEL-vakuutuksen (Yrittäjän Eläkevakuutus) ottaminen on paitsi lakisääteinen velvollisuutesi, myös keskeinen osa omaa sosiaaliturvaasi. Tässä artikkelissa käsitellään syitä, miksi YEL-vakuutus on välttämätön,

konkurssi

Tarvitaanko yrittäjiä rakennusalalla?

Rakennuslehdessä julkaistua artikkelia “Kuinka tunnistaa vastuullinen yritys” (25.11.23) sivuava mielipidekirjoitus. Rakennusalalla tällä vuosituhannella tapahtunut yrittäjyyden suosion kasvu on merkittävä indikaattori yksilöiden pyrkimyksestä itsenäiseen toimeentuloon. Tämä